Postingan

Menampilkan postingan dari 2015

Hisashiburi Desu

Hisashiburi desu! (red: sudha lama tak jumpa)

Somehow, yang resolusi tahun baru 2015-nya memproduktifkan blog, sama aja akhirnya ndak nulis sampek udah mau ganti tahun lagi #plak

Anyway, buaanyak banget yang udah terjadi, dari Januari (post terakhir) sampai Oktober ini. Banyak amanah-amanah baru, banyak pengalaman-pengalaman baru, ketemu orang-orang baru, semangat-semangat baru, inspirasi-inspirasi baru.
So, semoga kali ini diistiqomahkan setidaknya sebulan sekali ngisi blg, supaya jadi pengingat diri sendiri, dan hopefully bisa menjadi semangat dan pengingat buat kamoh kamoh yang lagi blogwalk(kayak ada yang baca).

Selain itu, gua juga pengen mbuat serial tulisan "The Perks of Living in Japan", isinya tentang tetek bengek kehidupandi Jepang yang gua alami, mungkin bisa sama dengan yang dialami mahasiswa-mahasiswa lain yang tinggal di isni, atau bisa juga amat beda 180 derajat. Tanoshimi!!

About Living Abroad (Again)

So, even though I promised to keep my blog updated, it seems like hard to keep it like that, since I'm just too addicted to other activity (e.g. Dota). But anyway, I just stumbled upon this one great blog post from my Facebook timeline, reminding me of one of my post months ago (well, one and a half year ago). You can see the post here. This time's post is similar, but this one was made by fellow Indonesian who (maybe) done his study. I took it from here and decided to repost it and highlight some point that I (somehow) extremely agree with. So, Enjoy!


How an Indonesian Diaspora Feels Like when Going “Home” for HolidayBy :Rahardhi Pradhana
Jakarta – You unbuckle your seatbelt, even when the pilot tells you not to unless the plane has completely stopped moving. (can't agree more, screw those rules) “Dear passengers, welcome to Soekarno Hatta International Airport. The time in Jakarta is…” You know the lines by heart, you’ve heard it so many times before. You mindlessly turn…